Samenwonen

Samenwonen: de lusten én de lasten delen?

Gaat u samenwonen, dan verandert er veel. Zowel wat betreft het delen van elkaars spullen en de kosten, als voor de wet. Tenminste… als u hiervoor een samenlevingscontract opstelt. Dat is niet verplicht, maar geeft u en uw samenwonende partner wel wat meer rechten en mogelijkheden. Notariskantoor Bolding is bijzonder deskundig op het gebied van deze samenlevingscontracten.
Wie betaalt wat?

De notaris kijkt op zo’n tien tot twintig punten naar afspraken die u met elkaar kunt maken. En wat de gevolgen daarvan zijn. Dat varieert van de kosten voor de huishouding en wie welk deel hiervan betaalt tot het eventueel verzekeren van een risico op overlijden van een van u twee. Ook de gevolgen voor eventuele kinderen komen aan bod, zoals gezag en voogdij >>

Hoe laat u de ander achter na uw dood?

Let op: een samenlevingscontract zegt niets over de erfenis van u aan uw partner (en andersom). Overlijdt u of uw partner, dan krijgt de ander niets, tenzij u een testament hebt. Lees meer over een testament maken.

Houdt u ook de zakelijke kant prettig?

Samenwonen doet u natuurlijk voor uw plezier. Als u het ook zakelijk goed regelt, leeft u een stuk plezieriger. Download daarom hier de brochure Samen verder of maak een gratis afspraak met Notariskantoor Bolding.

Wilt u de relatie stoppen? Lees hoe wij helpen met uw scheiding.

Prik uw datum | Of neem direct contact op