Nieuwbouw

Nieuwbouw en notaris – een slimme combinatie

Laat u een nieuw huis bouwen? Dan kunt u het koopcontract en aannemingscontract op verzoek van de bouwer bij Notariskantoor Bolding tekenen. Vraag ons echter vooraf om advies, dan maakt u betere keuzes en voorkomt u narigheid.

Eerste deel nieuwbouw vooruit betalen via de notaris

Vaak moet u bij nieuwbouw (tot) 10% van de aanneemsom bij een notaris in bewaring geven (in depot storten). Daarmee geeft u een soort garantie dat u kunt betalen. De volgende termijnbetalingen gaan buiten de notaris om.

Zekerheid voor u door laatste betaling via ons

De laatste 5% van het aanneembedrag kunt u ook bij ons in depot storten. In dat geval houden we dit geld achter tot de verkoper uw huis naar tevredenheid heeft opgeleverd. De aannemer bepaalt in principe bij welke notaris u het aanneemcontract tekent en waar u dus uw geld in depot kunt geven.

Eerlijk advies bij nieuwbouw

Notariskantoor Bolding informeert u als koper goed en eerlijk, ook als de bouwer ons als notaris inschakelt. Dat kan, omdat een notaris tussen de partijen in staat; hij is onpartijdig. Lees meer over Notariskantoor Bolding als juridisch adviseur. Of lees de vijf redenen om te kiezen voor ons.
Download hier de brochure Een nieuwbouwwoning kopen van het ministerie van VROM. Of maak gratis een kennismakingsafspraak bij ons op kantoor.

Prik uw datum | Of neem direct contact op