Holding oprichten

Holding oprichten en bedrijfsopzet veranderen

Hebt u zo veel bv’s dat het u te ingewikkeld wordt of verandert de situatie van uw onderneming de laatste tijd, bijvoorbeeld door overnames, groei of de opzet van een nieuwe bedrijfstak? Dan kan een holding oprichten slim zijn. Bekijk daarom eens met BoldingDavids Notarissen de structuur van uw onderneming.

Holding oprichten – activiteiten (her)verdelen over dochterbedrijven

Als u uw onderneming met onze hulp juridisch gaat herstructureren, stopt u eventueel enkele oude dochtervennootschappen (werkmaatschappijen) en/of verdeelt u de bedrijfsactiviteiten over nieuwe. Daarboven komt de holding, ook wel beheermaatschappij of houdstervennootschap genoemd. Deze bv heeft de aandelen van de andere vennootschappen of werkt als management-bv. Lees hier over de voordelen van een management-bv.

Waarom een holding oprichten

Sommige mensen zeggen: ‘Eén bv is geen bv’. Een holding boven een of meer bv’s schermt de gewone bedrijfsactiviteiten af van andere zaken, zoals opgebouwde winst of pensioen. Zo houdt u dit geld dus apart, buiten de risico’s en het werk van de gewone bv. Heeft uw bedrijf meer dan één aandeelhouder, dan kan voor elke aandeelhouder een eigen holding oprichten slim zijn.

Maak een vrijblijvende afspraak om te praten over een holding oprichten. Lees ook de vijf redenen om te kiezen voor BoldingDavids Notarissen.
Neem direct contact op